Please reload

Entradas recientes

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas destacadas

Puc fer CrossFit si estic embarassada? No hauries si no vols posar en risc la teva salut i la del teu bebè

December 22, 2016

No sé per què, però en aquests darrers dos o tres dies hem rebut algunes consultes i inquietuds quant a la pràctica de CrossFit per part de dones en estat de gestació. La veritat és que és un tema que ens toca molt de prop, ja que a CrossFit Garrotxa estem molt concienciats amb aquest tema, en el qual ens hem estat preparant i formant a conciència.

És més, faré extensiu aquest article també a dones que acaben de ser mares.

 

Sabies que la pràctica d'esports d'impacte i gran esforços durant la gestació pot perjudicar el teu sòl pèlvic? No només parlem de CrossFit i els aixecaments olímpics, sinó de la pràctica del running, la bicicleta de muntanya, o d'altres esports com la gimnàstica esportiva o rítmica o el voleibol, entre d'altres.

Aquests exercicis suposen una hiperpressió que sotmet a un sobre esforç als músculs del nostre sòl pèlvic.

En aquest article t'ensenyarem a preparar el teu cos per al part i, si acabes de ser mare, per tal que tinguis una recuperació ràpida i puguis tornar a fer CrossFit i altres esports amb totes les garanties.

 

 

QUÈ ÉS EL SÒL PÈLVIC?

 

És trist, però moltíssimes dones encara no han sentit a parlar mai del seu sòl pèlvic. El sòl pèlvic es troba com el seu nom indica en el sòl de la pelvis, i la seva funció és la de sostenir les vísceres internes, i també la de sostenir el teu bebè quan estàs embarassada.

 

Com ja deus saber, si és que t'has plantejat fer CrossFit si estàs embarassada (o running, o btt, etc) en CrossFit realitzem una sèrie d'esforços en intensitat on realitzem aixecament de peses olímpiques (halterofília), càrdio, gimnàstics, a més de saltar a corda, saltar sobre calaixos, córrer, etc.

Donat als excel·lents resultats que aporta el CrossFit, si has acabat de ser mare pots pensar que com abans comencis a fer CrossFit més estupenda estaràs i en menys temps. No és ben bé així. Més endavant t'expliquem la manera correcta de fer-ho (i que és com ho fem a CrossFit Garrotxa amb els nostres especialistes)

 

Què passa si faig CrossFit poc després del part? Doncs que segurament el teu recte abdominal, que està molt separat a causa del part i de la distensió que es produeix durant l'embaràs, es tonificarà sense haver recuperat la seva separació normal i tindràs una diàstasi (separació de més de 2,5cm del recte abdominal, deixant sense protecció els òrgans) i ja no es tornarà a tancar, amb tot el perill que això implica, com el risc de patir hèrnies per esforç. I, fins i tot, podria ser que haguessis de passar pel quiròfan. A més, és molt possible que, al no tenir el sòl pèlvic recuperat del tot, i els músculs perineals debilitats, tinguis prolapses de diferents graus (caigudes d'òrgans com la bufeta, la matriu, etc) o incontinència urinària d'esforç.

 

 

A CROSSFIT GARROTXA ET PREPAREM DESPRÉS DEL PART PERQUÈ TINGUIS UNA RÀPIDA RECUPERACIÓ I PUGUIS TORNAR A FER ESPORT I ESFORÇOS DE MANERA SEGURA  EN POCS MESOS

 

PERÒ, QUÈ PASSA AMB LES DONES EMBARASSADES?

 

A part de tot l'exposat anteriorment: debilitació del sòl pèlvic amb tots els inconvenients que això suposarà durant l'embaràs i el part (el bebè està suportat pel sòl pèlvic), pèrdues d'orina, fort augment de la pressió intra abdominal... quins altres problemes es pot trobar una dona embarassada al realitzar esforços d'impacte i intensos?

Doncs es pot trobar que al tonificar les parets del recte abdominal (hipertonia) aquests no cediran tot el que han de cedir a l'hora del part i el que faran es separar-se literalment creant una separació excessivament augmentada (la línia alba) totalment debilitada i desprotegida, i això ens portarà de nou a una diàstasi (separació de 2,5cm en amunt) molt complicada de recuperar. Molt pitjor encara si a més iniciem esports d'impacte i de gran esforç al poc del part. Això sense parlar de la ràpida debilitació a la que estarem sotmetent el sòl pèlvic.

 

 

NOMÉS A CROSSFIT GARROTXA PODRÀS FER CROSSFIT PROTEGINT EL TEU SÒL PÈLVIC.

 

A CrossFit Garrotxa utilitzem els mitjans actuals més revolucionaris i avançats per mantenir-se durant l'embaràs i recuperar-se més ràpidament i de manera segura després del part, i també durant l'embaràs per tal de preparar el cos per al gran moment.

 

 

CROSSFIT GARROTXA I LOW PRESSURE FITNESS (Hipopressius):

 

SI ESTIC EMBARASSADA, O ACABO DE SER MARE, PODRÉ FER CROSSFIT A CROSSFIT GARROTXA?

 

Per suposat que no, almenys no al nostre centre. És la nostra responsabilitat posar sempre per davant la salut dels nostres clients.

PERÒ SÍ QUE PODRÀS REALITZAR HIPOPRESSIUS DE LOW PRESSURE FITNESS AMB INSTRUCTORS QUALIFICATS TANT SI ESTÀS EMBARASSADA COM SI HAS SIGUT MARE RECENTMENT

 

A CrossFit Garrotxa estem a la vantguarda sobre la combinació de CrossFit i la pràctica d'hipopressius amb el mètode més avançat actualment: Low Pressure Fitness, per reforçar el sòl pèlvic, i estem hiper concienciats precissament amb aquest tema, la salut del sòl pèlvic.

Al nostre Box tenim moltíssimes dones, la majoria mares, i sabem de què estem parlant.

Quan una dona que fa poc que ha sigut mare ve a informar-se o a inscriure's al nostre centre, la nostra prioritat és la seva salut i que pugui tornar a fer CrossFit amb plenes garanties de salut, i per això el que li aconsellarem és que passin almenys 6 mesos des del part, i podrà realitzar 2 o 3 sessions setmanals d'hipopressius de Low Pressure Fitness amb els nostres instructors. I només llavors ja estarà a punt per incorporar-se a les sessions de CrossFit completament de manera segura i amb tranquil·litat, ja que el seu sòl pèlvic serà competent i estarà preparat per a la pràctica del CrossFit.

Si està embarassada, practicant amb nosaltres hipopressius, prepararà el seu sòl pèlvic per afrontar el part amb molt bones condicions i preparant el terreny per a una recuperació molt més ràpida.

 

A CrossFit Garrotxa tenim instructors certificats per Low Pressure Fitness (Organisme que està liderant a nivell mundial la investigació dels hipopressius, present als 5 continents, i oferint la formació més avançada actualment). Podeu visitar la seva web i buscar instructors certificats a www.lowpressurefitness.es

 

Amb Low Pressure Fitness no només treballaràs el sòl pèlvic, sinó que milloraràs el teu estat físic, reduïràs cintura i cames i milloraràs el teu rendiment esportiu. A CrossFit Garrotxa fem un seguiment de les nostres alumnes, i només quan estan preparades i el seu sòl pèlvic és competent poden començar a practicar CrossFit de manera supervisada pels nostres instructors, i assolir de manera segura tots els seus beneficis, que no són pocs.

A CrossFit Garrotxa totes les dones (i homes) practiquen CrossFit amb la tranquil·litat d'estar treballant protegint el seu sòl pèlvic.  Som pioners i el primer box que utilitza aquestes dues disciplines combinades.

 

En un altre article parlarem de l'augment del rendiment esportiu amb la pràctica de Low Pressure Fitness.

 

 

Jonathan Marín

 

Instructor de CrossFit i Low Pressure Fitness a CrossFit Garrotxa

Instructor L2 de Low Pressure Fitness

CrossFit Certificates:

- Instructor L1

- CrossFit Kids Trainer

- Scaling Certificate

- Anatomy Trainer

- Spot The Flaw Certificate

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Síguenos

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Buscar por tags
Please reload

Archivo
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square